Menu
Christian Eriksen scoret i sin første kamp tilbake på banen i Parken tirsdag. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Eriksen scoret i Parken-comebacket: – Gir frysninger

Christian Eriksen var tirsdag tilbake på banen i Parken for første gang siden hjertestansen. Han fikk igjen nettsus for Danmark i 3-0-seieren over Serbia.

Av NTB | 29.03.2022 20:49:35

Sport: I det 57. minutt hamret Eriksen ballen i mål til 3-0 i hjørnet fra like utenfor sekstenmeteren. Det gjorde han 290 dager etter hjertestansen på samme arena i EMs åpningskamp mot Finland.

Han ble byttet ut etter 80 minutter til applaus fra hele stadion.

– Det gir frysninger å være tilbake i Parken, score et mål og få den mottakelsen. Jeg er utrolig glad for det, sa Eriksen til dansk Kanal 5 etter seieren.

I forkant av tirsdagens oppgjør fikk Eriksen utdelt en utmerkelse for å runde 100 landskamper fra tidligere landslagssjef Åge Hareide.

Han oppnådde den milepælen for halvannet år siden, men det ble markert først tirsdag ettersom koronapandemien satte en stopper for publikum på tribunene.

Hareide fikk også overvære sin tidligere elevs comeback på nasjonalstadion. Eriksen bar kapteinsbindet i kampen ettersom Simon Kjær er ute med skade.

Det serbiske publikumet bidro også med en hyllest til Eriksen med et banner. Det hadde påskriften «Velkommen hjem, Christian».

Målet var Eriksens andre siden comebacket på landslaget. Han brukte kun to minutter på å score da han kom inn som innbytter mot Nederland søndag. Joakim Mæhle og Jesper Lindstrøm sto for de to første scoringene.

Til stede i Parken var også Hareide for å ta farvel med det danske fotballpublikumet. Det fikk han aldri gjort på ordentlig da han ga seg som trener under koronapandemien uten publikum.

(©NTB)

Flere nyheter: