Menu
Manchester United slo Burnley i fjerde runde av ligacupen onsdag. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB

Eriksen og Rashford scoret da Manchester United gikk videre i ligacupen

Christian Eriksen og Marcus Rashford scoret i hver sin omgang da Manchester United slo Burnley 2-0 i ligacupens fjerde runde.

Av NTB | 21.12.2022 23:06:47

Sport: Ett mål i hver omgang var nok til å sende United videre. I den første kampen etter VM-pausen vant Erik ten Hags menn fortjent mot ligalederen i mesterskapsserien.

Nottingham Forest sikret også avansement med borteseier mot Blackburn, men Brighton måtte se seg slått av Charlton fra nivå tre etter straffesparkkonkurranse.

27 minutter inn i kampen la Bruno Fernandes en ball skrått over feltet ned til dødlinjen. Der dukket Aaron Wan-Bissaka opp, og med en lang tå prikket han ballen perfekt inn til Christian Eriksen, som kunne trille ballen inn i det åpne målet. Det var danskens andre mål for klubben.

Høyreback Wan-Bissaka har bare vært på banen i en seriekamp denne sesongen, men viste altså hva han kan bidra med ved førstemålet.

Mot slutten av kampen fikk Ashley Barnes en stor mulighet for Burnley da han ble spilt gjennom av Johann Gudmundsson. Veteranen greide ikke å sette ballen i mål, og håpet var ute for gjestene.

United er dermed videre til kvartfinalen i ligacupen.

Den største overraskelsen kom i oppgjøret mellom Premier League-klubben Brighton og Charlton fra nivå tre. I en tøff kamp sto det 0-0 etter ordinær tid, og lagene måtte dermed ut i straffesparkkonkurranse.

Der ble det svært spennende. Brighton-keeper Jason Steele reddet to ganger og ga klubben sin muligheten til å avansere. Den muligheten tok de ikke, og da Moisés Caicedo bommet på sin straffe var det Charlton som fikk muligheten til å avgjøre. Den satte Sam Lavelle i krysset og sendte London-klubben videre til kvartfinale.

Nottingham Forest vant 4-1 borte mot Blackburn. Det ble en jevn kamp hvor det sto 1-1 til pause etter mål av Brennan Johnson og Scott Wharton. Åtte minutter inn i 2. omgang var det likevel Premier League-laget som skulle trekke ifra da Jesse Lingard scoret. Etter det så de seg ikke tilbake og vant til slutt klart.

Det blir mer fotball i ligacupen torsdag. Da møter Erling Braut Haaland og Manchester City Liverpool til storoppgjør.

Etter en snau times spill doblet United ledelsen. Marcus Rashford tok med seg ballen fra egen banehalvdel og fikk Burnley-forsvaret til å rygge. Ved hjørnet av 16-meteren vendte 25-åringen bort stopper Louis Beyer og satte ballen i det lengste hjørnet.

Tre Premier League-lag møtte tre lag fra lavere divisjoner i den fjerde runden av ligacupen onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: