Menu
Kristian Eriksen kunne feire etter å ha utlignet for HamKam mot Haugesund søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Uavgjort mot HamKam i Haugesund

Bilal Njie sendte Haugesund i ledelsen, men Kristian Eriksen reddet uavgjort for HamKam da han satte inn 1-1-målet med en rakett i eliteserieoppgjøret.

Av NTB | 10.07.2022 21:28:28

Sport: Vertene tok styring over kampen fra start og kom i føringen da Bilal Njie satte inn sitt første mål i Haugesund-drakten.

Dessverre for hjemmepublikumet satte Kristian Eriksen en stopper for pausefeiringen da han banket inn en rakett tre minutter på overtid av førsteomgangen.

Hjemmelaget hadde flere gigantiske sjanser til å kunne gå opp i ledelsen igjen, men ble stoppet av metallet og en våken Nicholas Hagen i HamKam-målet.

– Det er ikke like godt når vi ikke vinner kampen. Vi er mye bedre enn dem og kommer til flere sjanser, men vi er ikke effektive nok. Vi eier banespillet men får ikke ballen i nettet mer enn en gang, sa Njie til Discovery etter kampen.

Haugesund fikk en blytung start på sesongen med fem strake tap. De har klart å ta seg litt opp utover våren og sommeren, og står nå med tre seiere, fire uavgjort og sju tap. Det holder til 13.-plass i Eliteserien.

Nyopprykkede HamKam ligger tre plasser høyere på tabellen.

– Vi er fornøyd med uavgjort i en beinhard kamp. Haugesund var gode og skapte mange sjanser, sa HamKam-trener Jakob Michelsen.

Da halvtimen var passert ble Njie spilt alene med keeper av Martin Samuelsen og satte inn sitt første mål i Haugesund-trøya.

– Det er veldig fint spill av Martin og så vet han at jeg alltid går på løp. Det er veldig deilig å sette den, sa Njie.

Njie kom til Haugesund etter å ha tilbrakt de to siste sesongene i KFUM Oslo og 2. divisjon. Mellom 2018 og 202 spilte Njie for Odd.

Pål Alexander Kirkevold kom seg til avslutning inne i 16-meteren noen minutter senere, men ballen gikk langt utenfor.

På overtid av førsteomgang ble Eriksen spilt opp av Jonas Enkerud og fyrte av en rakett. I Haugesund-målet var Egil Selvik sjanseløs.

– Det var veldig viktig å få inn et mål nå så vi kanskje får momentumet i andreomgang. Men vi må justere, for dette var en fryktelig svak førsteomgang av oss, sa Eriksen til Discovery+ i pausen.

Etter hvilen var Njie nære å gjøre sitt andre mål for kvelden da et innlegg ble pisket inn i feltet, men Haugesund-vingen klarte ikke å styre ballen innenfor stengene.

Kvarteret før full tid var det Alioune «Badou» Ndour som fikk testet gjestenes sisteskanse. Badou fikk pannebrasken på en innlegg som ble slått hardt inn i feltet, men Hagen vartet opp med en god gammeldags TV-redning og reddet «Kamma».

Fem minutter inn i kampen kom Julius Eskesen seg til en kjempesjanse da Nikolas Walstad slo et innlegg inn foran mål. Dessverre for vertene gikk headingen i stolpen og ned på linjen før Hagen fikk kontroll.

Men når det stanger litt for «kameratene» står som regel Kristian Eriksen fram, og denne kampen var intet unntak.

(©NTB)

Flere nyheter: