Menu
Erik Røste fortsetter i FIS-styret. Foto: Terje Pedersen / NTB

Erik Røste gjenvalgt i FIS-styret – russiske Jelena Välbe stemt ut

Avtroppende skipresident Erik Røste fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Det gjør ikke Jelena Välbe.

Av NTB | 26.05.2022 12:31:00

Sport: Røste endte opp med 106 stemmer. 115 av de 117 stemmeberettigede avga stemme.

Den russiske skipresidenten Välbe stilte til gjenvalg, men fikk ikke nok stemmer. Det var 23 nominerte til de 18 plassene i styret, og russeren fikk færrest stemmer av alle med sine 48.

Välbe har fått mange imot seg etter at Russland startet sin krigføring i Ukraina. Flere land, inkludert Norge, har vist sin motstand mot å ha Välbe og Russland i FIS-styret og ytret allerede før FIS-kongressen at hun ikke ville få deres stemme.

Välbe gikk hardt ut mot Røste og la blant annet skylden på ham for at Russland ble utestengt fra internasjonal langrenn. Den internasjonale olympiske komité (IOC) anmodet alle forbund om å ekskludere Russland og Hviterussland. Det gjorde etter hvert FIS ett døgn etter, og Røste mente at det hadde tatt for lang tid.

FIS-styret består av til sammen 21 personer: FIS-president Johan Eliasch, 18 valgte styremedlemmer og to utøverrepresentanter.

Røste fikk fjerde flest stemmer av de 23 kandidatene. Aller flest fikk italieneren Flavio Roda med 114.

Røste har sagt at han vil gå av som president i Norges Skiforbund på skitinget i juni.

(©NTB)