reklame
Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron bør få undersøkt sin mentale helse, mener Tyrkias president: Foto: Charles Platiau / Pool via AP / NTB

Erdogan sier Macron bør sjekke sin mentale helse

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan slakter politikken som Frankrikes president fører mot muslimer og ber ham sjekke sin psykiske helse.

Av NTB | 24.10.2020 15:08:23

Krig og konflikter: Erdogan kom med utfallet mot Macron da han slaktet politikken som Frankrikes president fører mot islam og islamsk ekstremisme.

– President Erdogans uttalelser er uakseptable. Overdrivelser og uhøflighet er ikke en metode. Vi krever at Erdogan endrer sin politiske linje fordi den er farlig i alle henseender, sier en fransk tjenestemann.

Han sa at Frankrike har merket seg fraværet av kondolanser og støtte fra tyrkisk side etter drapet på læreren Samuel Paty, og han uttrykte bekymring for meldinger om tyrkisk boikott av franske varer.

– Hva kan du si om et statsoverhode som behandler millioner av medlemmer fra ulike trosretninger på denne måten: Først og fremst, få sjekket den mentale tilstanden, sa Erdogan i en TV-sendt tale lørdag.

Macrons forslag om å forsvare Frankrikes sekulære verdier mot ytterliggående islam har vakt sinne i den tyrkiske regjeringen.

Tidligere denne måneden beskrev Macron islam som en religion som er i krise over hele verden, og han lovet at regjeringen vil styrke loven som i 1905 sørget for et skille mellom kirke og stat.

Frankrike er i konflikt med sin Nato-allierte Tyrkia også om Libya, tyrkisk oljeleting i farvann som Kypros og Hellas ser som sitt, og nå sist om konflikten om Nagorno-Karabakh.

(©NTB)

Flere nyheter: