Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at de vil slå hardt ned på studentdemonstrasjonene, og han sammenligner studentene med terrorister. Foto: AP / NTB

Erdogan sammenligner demonstrerende studenter med terrorister

Det har vært store studentdemonstrasjoner mot president Recep Tayyip Erdogan i Tyrkia den siste måneden. Erdogan sammenligner studentene med terrorister.

Av NTB | 03.02.2021 17:08:49

Utdanning: – Akkurat slik vi har sendt terrorister til graven, vil vi også fortsette å gjøre det samme alle andre steder, sier Erdogan, med henvisning til de militære reaksjonene mot prokurdiske opprørere sørøst i Tyrkia.

Bakgrunnen for demonstrasjonene er at Erdogan utnevnte en av sine partifeller som leder av det eksklusive Bogazici-universitetet i Istanbul. Det har ikke falt i god jord hos landets studenter, som har holdt store demonstrasjoner på campuser rundt om i landet den siste måneden.

Tirsdag brøt det ut opptøyer mellom politi og demonstranter både i Istanbul og Ankara. Politiet brukte gummikuler og tåregass mot studentene. Politiet pågrep opp mot 170 personer. Onsdag var fremdeles 29 personer i politiets varetekt, ifølge myndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: