Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han håper å kunne få til en våpenhvile for Idlib når han torsdag møter Russlands president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix

Erdogan og Putin møtes, håper på våpenhvile

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan håper han og Russlands president Vladimir Putin kan bli enige om en våpenhvile for Syria når de to møtes torsdag.

Av NTB | 02.03.2020 12:16:33

Politikk: Erdogan opplyser mandag at han reiser til Moskva for å møte Putin og diskutere den svært spente situasjonen i Idlib-provinsen i Syria med ham.

– Jeg håper at en våpenhvile eller andre tiltak kan bli bestemt, noe som raskt vil føre til resultater, sier Erdogan.

Tyrkia og Russland står på hver sin side i Syria-konflikten. Tyrkia har innledet en militæroffensiv mot det russiskstøttede regimet i Syria.

Situasjonen har blitt svært spent etter at over 30 tyrkiske soldater ble drept i et angrep i Idlib-provinsen i Syria forrige uke. Søndag ble to syriske fly skutt ned av tyrkiske fly.

Den forrige våpenhvilen, som Tyrkia og Russland ble enige om i januar, kollapset da syriske regimestyrker med støtte fra russiske flyvåpen, rykket framover i Idlib, som er den siste opprørskontrollerte provinsen i Syria.

(©NTB)

Flere nyheter: