fbpx
Menu
President Recep Tayyip Erdogan, her under en tale i Tyrkia lørdag, varsler at han ikke kommer til å støtte NATOs forsvarsplan for Baltikum så lenge NATO ikke støtter Tyrkias kamp mot kurdiske opprørere. Foto: Presidentkontoret via AP / NTB scanpix

Erdogan krever NATO-støtte i kampen mot syriske kurdere

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan avviser et NATO-forslag om forsvar av Polen og Baltikum inntil alliansen støtter kampen mot kurdiske grupper i Syria.

Av NTB | 03.12.2019 10:14:32

Krig og konflikter: Før avreise til tirsdagens NATO-toppmøte i London sa Erdogan at han kommer til å ta opp saken med NATOs ledere under 70-årsfeiringen av alliansen.

NATO har lagt fram en plan som går ut på å forsvare Polen og de baltiske landene mot et russisk angrep. Planen krever tilslutning fra alle medlemslandene i alliansen. Tyrkia vil ikke gi sin støtte til planen før NATO støtter Ankaras kamp mot syriske opprørere.

Tyrkia anklager NATO for å støtte de baltiske landenes sikkerhetsbekymringer og for samtidig å avvise trusler fra kurdiske opprørere mot Tyrkia.

Tyrkia anser kurdiske opprørere som terrorister og har derfor gått inn i den nordøstlige delen av Syria for å drive kurdisk milits bort fra grenseområdene mot Tyrkia.

Den kurdiske militsen har vært USA og vestlige lands fremste allierte i kampen mot ekstremistgruppa IS i Syria.

(©NTB)

Flere nyheter: