Menu
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har invitert Russlands president Vladimir Putin til fredssamtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i Tyrkia. Foto: Burhan Ozbilici / AP Photo / NTB

Erdogan inviterer Putin til samtaler med Zelenskyj i Tyrkia

Tyrkias president har invitert sin russiske kollega Vladimir Putin til fredssamtaler med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 17.03.2022 16:25:04

Politikk: President Recep Tayyip Erdogan fortalte Putin i en telefonsamtale at et møte i Tyrkia mellom de to lederne ville bidra til å komme fram til en «varig våpenhvile» og en «langvarig løsning,» opplyser Erdogans kontor.

Den tyrkiske presidenten skal ha understreket viktigheten av å opprettholde humanitære korridorer i Ukraina.

Tidligere torsdag landet Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu i Lviv for å møte sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba.

På en pressekonferanse i forbindelse med møtet sa Cavusoglu at Tyrkia gjerne er vertskap for et eventuelt møte mellom de ukrainske og russiske presidentene.

– Det er nødvendig å forberede et møte på ledernivå så snart som mulig. Vi har allerede sagt at vi er klar til å være vertskap for dette, sa Cavusoglu, ifølge BBC.

Kuleba sa til Cavusoglu at han håper Tyrkia vil være «blant landene» som kan stå som garantister for en fredsavtale mellom Ukraina og Russland.

– Ukraina kom med et forslag til den samlede sikkerhetsavtalen: P5, Tyrkia og Tyskland. Den russiske føderasjonen har ingen innsigelser, sa Cavusoglu.

P5 er de fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd, USA, Frankrike, Storbritannia, Kina og Russland.

Forslaget innebærer at P5, i tillegg til Tyrkia og Tyskland, skal stå som garantister for at en eventuell fredsavtale mellom Ukraina og Russland overholdes.

Flere nyheter: