reklame for Sheiken Bowling
Menu
Greske grensevakter brukte lørdag tåregass mot migranter ved grenseovergangen Pazarkule i provinsen Edirne i Tyrkia. Foto: Ismail Coskun / IHA / AP / NTB scanpix

Erdogan: – Har åpnet dørene til Europa

Sammenstøt har oppstått mellom gresk politi og migranter ved grensa mot Tyrkia. President Erdogan sier «dørene er åpnet» for migranter som vil til Europa.

Av NTB | 29.02.2020 11:16:29

Politikk: Politifolkene brukte lørdag tåregass mot migranter ved en grenseovergang i den tyrkiske provinsen Edirne, ifølge en fotograf fra nyhetsbyrået AFP. Her befinner det seg flere tusen mennesker, og noen av dem svarte med å kaste stein.

Samtidig bekrefter Tyrkias president Tayyip Recep Erdogan at tyrkiske myndigheter ikke lenger vil stanse migranter og flyktninger som forsøker å komme seg til Europa.

– Hva gjorde vi i går? Vi åpnet dørene, sa Erdogan i Istanbul lørdag.

– Vi vil ikke lukke dørene. Hvorfor? Fordi EU bør holde løftene sine, la han til.

Presidentens pressesjef Fahrettin Altun sa nylig at Tyrkia ikke har noe annet valg enn å åpne grensa for flyktninger.

Altun har også anklaget Syrias regjering for å drive etnisk rensing og presse millioner av mennesker ut av den syriske Idlib-provinsen.

– Disse menneskene vil prøve å flykte til Tyrkia og Europa. Det er allerede 4 millioner flyktninger i landet vårt, og vi har ikke kapasitet eller ressurser til å slippe inn enda en million, skrev han på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: