Menu
Jez Averty, leteansvarlig i Equinor (TV) her sammen med daværende olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg på oljeplattformen Johan Sverdrup i 2018. Strøm fra land driver feltet i Nordsjøen i mer enn 50 år framover, og gjør at Johan Sverdrup blir et av feltene med lavest klimautslipp i verden. Foto: Carina Johansen / NTB

Equinor vil maksimere oljeleveranser i tiden fremover

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi vil maksimere leveransene av olje og gass, sier han.

Av NTB | 02.12.2022 03:26:49

Politikk: – Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad.

Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26. konsesjonsrunde fram til 2025. Det betyr at det ikke åpnes for oljeleting i såkalte umodne områder på sokkelen.

Det er likevel åpnet for ordinær leting i modne felt gjennom de såkalte TFO-rundene – tildelinger i forhåndsdefinerte områder – der lisenser tildeles i områder med kjent geologi.

Letesjefen sier Equinor skal investere rundt 50 milliarder kroner i året på norsk sokkel, og delta i 20 til 30 letebrønner årlig. I 2023 planlegger selskapet å bore 25 letebrønner, mot årets 22.

(©NTB)

Flere nyheter: