Menu
Statfjord A FOTO: Statoil
Statfjord A FOTO: Statoil

Equinor stenger Statfjord

Equinor kommer til å stenge ned Statfjord-feltet med Statfjord A, B og C innen 2025. Norsk oljehistories største pengemaskin har hatt en inntjening på over 1500 milliarder siden oppstarten i 1979.

Av admin | 13.09.2018 07:10:41

Olje og gass: Siden produksjonen kom i gang på Statfjord A i november 1979, har feltet produsert 5 milliarder fat olje, noe som tilsvarer en inntjening på over 1500 milliarder kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Equinor har nå sendt ut en konsekvensutredning for avvikling av Statfjord A ut på høring. Planen er å stenge ned plattformen innen 2022 og Statfjord B og C innen 2025.

– Nå skal vi starte med A-plattformen, og sørge for en sikker og effektiv nedstengning av en installasjon. Så langt er det bare satt en planlagt produksjonslutt for Statfjord A i 2022, men at de øvrige plattformene B og C da ventes å følge tett på fra rundt midten av 2020-tallet, noen årstall her er ennå ikke satt, forklarer pressekontakt Morten Eek i Equinor til avisen.

Equinor har beregnet at det vil koste mellom 3 og 3,5 milliarder kroner å fullføre nedstengningen og oppryddingen av Statfjord A-plattformen. Equinor vil la betongunderstellet stå igjen da det er i så dårlig forfatning at det ikke kan taues til land for opphugging.

Flere nyheter: