Menu
Equinor og Wintershall Dea går sammen om karbonfangst og -lagring i Nordsjøen. – Et solid energisamarbeid, sier Equinors konsernsjef, Anders Opedal. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Equinor og Wintershall Dea går sammen om karbonfangst og -lagring

Equinor og det tyske selskapet Wintershall Dea går sammen om karbonfangst og -lagring i Nordsjøen.

Av NTB | 30.08.2022 08:40:55

Økonomi og næringsliv: I en pressemelding opplyser Equinor at det norsk-tyske CCS-prosjektet (Karbonfangst- og lagring) har som ambisjon å gi et viktig bidrag til å redusere europeiske klimagassutslipp.

– Dette er et solid energisamarbeid som støtter de europeiske industriklyngenes behov for å avkarbonisere sine virksomheter, sier Equinors konsernsjef, Anders Opedal.

Partnerskapet skal etter planen knytte sammen Tyskland, den største kilden til CO2-utslipp i Europa, og Norge, som har Europas største lagringspotensial for CO2.

Selskapene ønsker å bygge en 900 kilometer lang rørledning med åpen tilgang, som skal knytte et oppsamlingssenter for CO2 i Nord-Tyskland sammen med lagringsanleggene i Norge før 2032.

Rørledningen ventes å få en kapasitet på 20–40 millioner tonn CO2 i året, som tilsvarer om lag 20 prosent av alle industriutslipp i Tyskland per år.

(©NTB)

Flere nyheter: