reklame for Sheiken Bowling
Menu
– Første kvartal alene gir en skatteregning for norsk sokkel på 110 milliarder kroner, noe som er ny rekord for et kvartal, sier konsernsjef Anders Opedal. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Equinor med skyhøy skatterekord i jubileumsåret

I første kvartal i år betalte Equinor 1,2 milliarder kroner i skatt per dag. Det er ny rekord og mer enn dobbelt så mye som i fjor, som også var et rekordår.

Av NTB | 15.06.2022 03:00:58

Økonomi og næringsliv: I jubileumsåret 2022, 50 år etter at Statoil/Equinor ble etablert, vil skatteinnbetalingen fra selskapet bli den høyeste noensinne, og mye høyere enn i fjor, som også var rekord.

– Det er svært hyggelig å kunne bidra så sterkt til fellesskapet i jubileumsåret, sier konsernsjef Anders Opedal i Equinor til Stavanger Aftenblad.

Skatteregningen i fjor endte på 177 milliarder kroner, nesten 500 millioner kroner per dag. Men skatteinnbetalingen for 2022 blir mye høyere.

– Første kvartal alene gir en skatteregning for norsk sokkel på 110 milliarder kroner, noe som er ny rekord for et kvartal, sier Opedal.

– Olje- og gassprisene utover året vil avgjøre hvor mye skatt vi betaler for hele året, sier han

I tillegg til skatten kommer utbyttene som Equinor betaler til eierne sine. Som dominerende eier får staten 67 prosent av utbyttene som betales ut kvartalsvis, tilsvarende eierandelen i selskapet.

Prisen på nordsjøolje har aldri vært høyere i norske kroner enn i dag, over 1.200 kroner per fat.

(©NTB)

Flere nyheter: