Menu
På sikt vil Equinor produsere mindre olje og gass som følge av redusert etterspørsel, opplyser selskapet i en pressemelding. Her er Johan Sverdrup-feltet. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB

Equinor lanserer miljøstrategi: Vil produsere mindre olje på sikt

Innen 2050 har Equinor ambisjoner om å bli et klimanøytralt selskap. På sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass, opplyser selskapet.

Av NTB | 15.06.2021 07:37:36

Natur og miljø: Lavere karbonintensitet og økte investeringer i fornybar energi er en del av strategien for en mer grønn profil, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi vil fremover kutte utslippene ytterligere, og på lengre sikt venter Equinor å produsere mindre olje og gass enn i dag som følge av redusert etterspørsel. En betydelig vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger vil gi raskere endring fram mot 2030 og 2035, sier konsernsjef Anders Opedal.

Selskapet ønsker å redusere netto karbonintensitet med 40 prosent innen 2035. Økte investeringer i fornybar energi og lavkarbonløsninger vil utgjøre over 50 prosent av deres årlige bruttoinvesteringer innen 2030.

Nær 200 milliarder kroner skal investeres i fornybar energi i årene framover, ifølge selskapet.

Konsernsjefen sier at selskapets strategi er å akselerere omstillingen samtidig som de styrker kontantstrømmen og avkastningen.

– Vi forbedrer vår olje- og gassportefølje for å levere enda sterkere kontantstrøm og avkastning med lavere utslipp fra produksjonen, og vi forventer betydelig og lønnsom vekst innen fornybar energi og lavkarbonløsninger, sier Opedal.

– Dette er en strategi for å skape verdi som en leder i det grønne skiftet.

(©NTB)

Flere nyheter: