reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sleipner Øst-feltet i Nordsjøen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Equinor investerer 1,5 milliarder i elektrifisering

Equinor elektrifiserer Gina Krog-feltet og deler av Sleipner-feltet. Den samlede prislappen for investeringene er nær 1,5 milliarder kroner.

Av NTB | 09.06.2020 15:04:05

Økonomi og næringsliv: Investeringene for elektrifisering av Sleipner er på 850 millioner kroner, mens Gina Krog-investeringen er 640 millioner kroner, opplyser Equinor.

Det skal legges en 28 kilometer lang kraftkabel fra Sleipner til Gina Krog-plattformen. Denne kobles opp til områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden. Gina Krog skal kobles til Johan Sverdrup med en 62 kilometer lang kraftkabel.

Planen er at Sleipner og Gina Krog skal kobles opp til kraft fra områdeløsningen på Utsirahøyden innen slutten av 2022.

I periodene der behovet for kraft er større enn kapasiteten i områdeløsningen, vil Sleipner bruke gassturbiner, som de gjør i dag, for å dekke kraftbehovet.

Kontrakten for produksjon og legging av kablene er tildelt kabelleverandøren NKT, som allerede har gjennomført arbeidet med å legge kraftkabel fra Johan Sverdrup til Gina Krog-feltet.

– Med gårsdagens gledelige melding om bred politisk enighet om midlertidige tilpasninger i petroleumsskatten får nå industrien forutsigbarhet til å jobbe videre med planlagte prosjekter som vil stimulere til nye investeringer og opprettholde aktivitet i en krevende tid, sier konserndirektør Anders Opedal for Teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

Elektrifisering av Gina Krog var et krav fra myndighetene da de godkjente plan for utbygging og drift for feltet.

(©NTB)

Flere nyheter: