reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Equinors petroleumsanlegg på Melkøya vil være stengt i inntil 12 måneder for utbedringer etter brannen in september. Foto: Bjarne Halvorsen / NTB

Equinor holder petroleumsanlegg stengt i ett år etter brann

Equinors petroleumsanlegg på Melkøya vil være nedstengt i inntil 12 måneder for utbedringer etter brannen i september.

Av NTB | 26.10.2020 08:52:54

Ulykker og naturkatastrofer: Equinor opplyser mandag at kartleggingen av skadeomfanget indikerer at LNG-anlegget vil være nedstengt i inntil tolv måneder for utbedringer.

Kommunikasjonssjef Eskil Eriksen i Equinor sier det ikke kan sies nøyaktig hvilke konsekvenser dette får på lang sikt for de ansatte, men understreker at det er helt uaktuelt å permittere noen per nå.

– Vi har mye arbeid og aktivitet å drive med mens anlegget er nedstengt. Det er mye å gjøre før vi er tilbake i produksjon. Så kan ikke jeg spekulere i om det vil bli aktuelt med endringer senere. Men vi ser for oss at vi heller vil ha behov for økt kapasitet for å komme tilbake i produksjon, sier han til NTB.

Arbeidet som skal utføres, inkluderer brannskader på luftinntaket på en av anleggets fem kraftturbiner. I tillegg har store mengder sjøvann fra slokkearbeidet ødelagt andre hjelpesystemer som elektroutstyr og kabler i anlegget. Det er arbeidsomfanget fra disse følgeskadene som er mest omfattende, og stansens varighet vil avhenge av leveransetid på nødvendig utstyr.

– Selv om mye kartleggingsarbeid gjenstår, og usikkerheten er stor, så er nå vårt beste estimat for oppstart 1. oktober 2021, sier anleggsdirektør Andreas Sandvik.

Han forteller at de også vil bruke nedstengingsperioden til å gjennomføre annet vedlikehold og utbedringsarbeid planlagt for 2021.

– Dette omfatter både løpende vedlikehold og vedlikehold planlagt i en revisjonsstans våren 2021.

– Brannen på Hammerfest LNG var en meget alvorlig hendelse. De ulike granskingene av hendelsen blir viktige for å identifisere tiltak som skal forhindre at lignende hendelser kan skje igjen, sier Grete B. Haaland, direktør for alle landanlegg i Equinors portefølje.

I en pressemelding tidligere i oktober uttalte selskapet at det følger opp hendelsen overfor ansatte og lokalbefolkningen i Hammerfest, og at det vil også gjennomgå avvik som nylig er påpekt av Petroleumstilsynet.

Fremdriften vil også bli påvirket av smitteverntiltak for håndtering av covid-19-viruset.

Equinor, Petroleumstilsynet og politiet har startet granskinger av brannen, og dette arbeidet vil pågå ut året.

(©NTB)

Flere nyheter: