Menu
Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Equinor bekrefter koronasmitte på Martin Linge-feltet

En person på Martin Linge-feltet i Nordsjøen har testet positivt på koronaviruset, opplyser Equinor. Personen er ikke alvorlig syk.

Av NTB | 11.03.2020 07:31:35

Økonomi og næringsliv: Den smittede personen har vært holdt isolert på en lugar siden 9. mars, og det er innført smitteverntiltak for offshore-installasjoner om bord.

Det er ikke tatt stilling til når personen vil fraktes til land, opplyser Equinor på sine nettsider.

Personen kom til feltet 4. mars tidlig på formiddagen. Personen har nylig vært i Østerrike, og da Østerrike ble listet som risikoland ble personen satt i karantene om bord, og en prøve ble tatt.

Equinor bekrefter at den smittede personen er ansatt i selskapet, men vil ikke gå nærmere inn på hvilken jobb vedkommende har, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi må nå gå gjennom personens bevegelser, på samme måte som i andre smittetilfeller, sier kommunikasjonssjef Morten Eek i Equinor.

Det jobber 776 personer på feltet. Det er ingen flere om bord med symptomer på koronasmitte, men alt personell følges opp av sykepleiere på feltet.

Det blir redusert aktivitet på Martin Linge-feltet onsdag. Feltet er ikke i drift, men under utbygging og skal etter planen starte produksjonen mot slutten av 2020.

Det gjelder Oseberg feltsenter, Askepott på Oseberg-feltet, Askeladden på Gullfaks-feltet og to rigger på Martin Ling-feltet. All helikoptertrafikk til og fra disse er stanset.

– Vi starter ikke opp igjen helikoptertrafikken før vi har svar på prøvene, sier Eek.

Han vil ikke opplyse hvor mange personer man mistenker kan være smittet.

Det har videre blitt tatt prøver av ytterligere to personer på feltet. Også disse har vært i områder med vedvarende smittespredning. Prøvesvarene for disse foreligger ikke ennå, ifølge selskapet.

Equinor opplyste tirsdag at de mistenkte koronasmitte på fem installasjoner, skriver Bergens Tidende.

(©NTB)

Flere nyheter: