reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
43 ansatte fra Johan Sverdrup tas ut i streik. Ifølge Equinor medfører imidlertid ikke dette at feltet blir stengt foreløpig. Foto: Carina Johansen / NTB

Equinor avviser at streik stenger ned Johan Sverdrup-feltet

Sokkelmeklingen førte ikke fram, og 43 medlemmer fra Johan Sverdrup-feltet tas ut i streik. Feltet vil foreløpig ikke bli stengt, opplyser Equinor.

Av NTB | 30.09.2020 08:53:01

Arbeidsliv: Fagforeningen Lederne uttalte i morgentimene onsdag at plattformen vil bli stengt, mens arbeidsgiversiden i Norsk olje og gass (NOG) opplyste at man «risikerer å måtte stenge ned».

– Nei, det er ikke riktig at vi stenger ned Johan Sverdrup. Produksjonen går som normalt. Vi jobber nå med å se på hvilke type konsekvenser streiken får, men så langt er det ikke startet noe nedstengningsaktivitet, opplyser pressetalsmann Morten Eek i Equinor til E24.

Meklingsfristen for sokkelavtalene gikk ut ved midnatt, men forhandlingene fortsatte på overtid. Rett før klokka 6 onsdag morgen meldte Lederne at det blir streik.

Lederne krevde ifølge forbundsleder Audun Ingvartsen tariffavtaledekning for sine medlemmer som etter omstilling og ny teknologi, i deler av året, skal arbeide i kontrollrom på land.

– Vi er inne i et år hvor vi er rammet av en global pandemi og der både næringen og fellesskapet tynges økonomisk. Frontfagsoppgjøret tidligere i høst pekte klart i retning av moderasjon. Likevel velger Lederne å gå ut i streik fordi de krever høyere lønn enn alle andre, sier forhandlingsleder Jan Hodneland.

Johan Sverdrup er Norges mestproduserende oljefelt. Totalt vil dette kunne bety et daglig bortfall på rundt 470.000 fat olje, noe som tilsvarer nær 12 prosent av totalproduksjonen av olje og gass på norsk sokkel, ifølge NOG.

Fagforbundene Industri Energi og Safe kom til enighet.

(©NTB)

Flere nyheter: