reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Oslo 20141203. Komiker og skuespiller John Cleese i et intervju i Oslo onsdag formiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Episode fra «Hotell i særklasse» igjen tilgjengelig i Storbritannia

En klassisk episode fra «Hotell i særklasse» som en periode var fjernet fra den BBC-eide strømmetjenesten UKTV, gjøres igjen tilgjengelig – med en advarsel.

Av NTB | 13.06.2020 16:49:23

Økonomi og næringsliv: Nå er den imidlertid på plass igjen, med en advarsel om at den inneholder støtende språk, melder BBC.

Blant dem som kritiserte beslutningen om fjerning var komikeren John Cleese, som spiller hovedrollen i episoden. I en Twitter-melding skriver han er det er to måter å gjøre narr av mennesker oppførsel på.

– En er å angrep den direkte. Den andre er å sette en åpenbart morsom figur til å forsvare den samme oppførselen, skriver Cleese.

«Hotell i særklasse», som heter «Fawlty Towers» på originalspråket, ble i fjor kåret til tidenes beste britiske komiserie.

I den aktuelle episoden, som er den siste i den første sesongen, besøker en tysk familie hotellet Fawlty Towers i Torquay, og hotelleier Basil (Cleese) går fullstendig av hengslene i sitt forsøk på å ikke nevne andre verdenskrig og få de andre ansatte til å avstå fra å «mention the war». Samtidig er manuset ladet med politisk ukorrekt språk.

Episoden inneholder også en scene der Basil Fawlty er tilsynelatende sjokkert over å bli behandlet på sykehus av en svart lege.

(©NTB)

Flere nyheter: