Menu
Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise, her på et foredrag i Stavanger i 2019. Foto: Carina Johansen / NTB

Avsluttet samarbeid med Märtha på grunn av Durek

Epilepsiforbundet valgte i 2020 å ikke søke om å fortsette å ha prinsesse Märtha Louise som beskytter. Nå forklarer de at uro rundt Durek Verrett var årsaken.

Av NTB | 07.09.2022 19:30:45

Kuriosa og kjendiser: Prinsessen hadde i mange år vært forbundets beskytter, en tittel forbundet måtte søke om forlengelse av. I 2020 gikk åremålet ut, og de valgte å ikke søke om forlengelse, skriver NRK.

– Uroen rundt prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble en del av diskusjonen i forbundsstyret fordi vi er opptatt av skolemedisin, sier forbundsleder Bente Nordahl Langsø i Norsk Epilepsiforbund til kanalen.

– Som pasientorganisasjon er vi opptatt av å jobbe tett med fagfolk og fremme det som er vitenskapelig bevist. Det Durek Verrett formidler, er mot vår etikk, fortsetter hun.

Hun forklarer at styret i Epilepsiforbundet diskuterte hvorvidt kongelig anerkjennelse ville fremme deres sak, og diskusjonen endte altså med at styret valgte å ikke søke om nytt beskytterskap.

– Ved vår rutinemessige gjennomgang av kongelige beskytterskap i 2020 registrerte vi at Epilepsiforbundet ikke søkte om forlengelse av prinsesse Märtha Louises beskytterskap, skriver kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Det kongelige hoff i en uttalelse til NRK.

Märtha Louise er beskytter for en rekke organisasjoner, deriblant Norges Blindeforbund og Norges Døveforbund.

(©NTB)

Flere nyheter: