Menu
En brannmann foran brennende trær i Santa Tecla i provinsen Corrientes søndag. Foto: Rodrigo Abd / AP / NTB

Enorme områder svidd av i Argentina

Skog- og gressbranner har svidd av mange hundre tusen hektar nord i Argentina, som er rammet av tørke og høye temperaturer.

Av NTB | 21.02.2022 10:00:14

Vær: Noe regn de siste dagene har gjort situasjonen litt lettere. Men fortsatt kjemper brannfolk mot minst åtte branner i provinsen Corrientes.

Både jordbruksområder og viktige leveområder for dyr og planter er tatt av flammene. Nærmere 800.000 hektar er svidd av, ifølge offisielle tall. Det tilsvarer rundt 9 prosent av provinsens areal.

Enrique Viale, leder for Den argentinske foreningen for miljøadvokater, viser både til klimaendringene, tørke og ugunstige former for landbruk i de rammede områdene.

Vanligvis er det rikelig med nedbør i Corrientes, som preges av storgårder, skog og vernede våtmarksområder.

– Vi har aldri opplevd noe sånt før, sier Jorge Ayala, som bor i området.

Bilder fra nasjonalparken viser dyr som rømmer fra flammene eller allerede er døde.

En organisasjon for turistnæringen i Corrientes opplyser at det settes ut vann til alligatorene og apekattene som lever i våtmarkene. Et elvedelta i området har tørket ut.

De økonomiske tapene som følge av brannene anslås til flere milliarder kroner. Eksperter mener provinsen vil trenge flere år på å komme seg igjen.

Tørke, kraftig vind og høye temperaturer har bidratt til å spre flammene siden midten av januar. Miljøaktivister knytter brannene til klimaendringene, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I Corrientes ligger nasjonalparken Iberá, et av verdens største våtmarksområder med ferskvann. Her lever truede dyrearter som sumphjort, alligatorer og flere enn 380 fuglearter.

(©NTB)

Flere nyheter: