Menu
Den EU-positive tendensen er sterkest i Oslo. Der svarer 37 prosent av de spurte at de er blitt mer positive til norsk EU-medlemskap i forbindelse med Russlands invasjon. Foto: Vegard Grøtt / NTB

Enn av fem er blitt mer positive til EU

Mer enn 20 prosent av de spurte i en undersøkelse sier de er blitt mer EU-positive etter at Russland gikk til angrep på Ukraina.

Av NTB | 18.03.2022 07:25:06

Politikk: 22,4 prosent av de spurte i undersøkelsen, gjennomført av InFact fra Nationen 10. mars, sier at krigen i Ukraina har gjort dem mer positive til et potensielt norsk EU-medlemskap.

Kun 6,6 prosent sier at de er blitt mer negative til tanken om at Norge skal inn i EU i lys av hendelsene den siste måneden.

Den EU-positive tendensen er sterkest i Oslo. Der svarer 37 prosent av de spurte at de er blitt mer positive til norsk EU-medlemskap i forbindelse med Russlands invasjon. I resten av landet er begeistringen mer dempet og andelen som sier de er blitt mer positive varierer mellom 17 og 21 prosent.

Næringspolitisk talsperson i Frp, Sivert Bjørnstad, er fortsatt nei-mann. Men han erkjenner at krigen i Ukraina har åpnet for mer tvil om EU-spørsmålet enn før.

– Jeg er fortsatt mot norsk EU-medlemskap. Men jeg er mindre sikker på det nå enn jeg var for to måneder siden, sier Bjørnstad.

(©NTB)

Flere nyheter: