Menu
Sylvi Listhaug (Frp), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Hadia Tajik (Ap) representerer noen av partiene som har forhandlet med regjeringen om en tredje krisepakke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Enighet på Stortinget om tredje krisepakke

Regjeringen og Sp, Arbeiderpartiet, Frp og SV er enige en tredje krisepakke, som ifølge TV 2 vil sikre at kommunene får 5 milliarder i ekstrabevilgninger.

Av NTB | 31.03.2020 07:47:20

Natur og miljø: Regjeringen og Sp, Arbeiderpartiet, Frp og SV ble natt til tirsdag enige om den tredje krisepakken.

Den behandles i Stortinget klokka 10.

– Det kommer aktiviteter knyttet til vei, bane og havner som skal bygges, hvor arbeidsfolk må på jobb, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre i Politisk kvarter på NRK.

Ifølge TV 2 vil kommunene få 5 milliarder kroner i ekstrabevilgning for å håndtere koronakrisen.

– Kommunene må få mer penger nå, og få trygghet på at det kommer mer i det reviderte budsjettet, sa Støre til NRK.

Han skrøt av samarbeidet med de andre opposisjonspartiene.

– Opposisjonen har snakket godt sammen og møtt regjeringen på en konstruktiv måte. De har også møtt opposisjonen, sa han.

Partiene er også enige om at den såkalte lave momssatsen reduseres ytterligere fra 7 til 6 prosent, ifølge TV 2s kilder. Det gjelder ut oktober.

Det er også blitt forhandlet om formuleringer rundt bevilgninger til kollektivtransportselskapene, som lider av tapte billettinntekter, skriver TV 2 videre.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) anslo mandag i et brev til Stortinget at kontantstøtten til bedriftene vil koste 50 milliarder kroner fram til slutten av mai, noe som er mer enn først anslått.

Permitterte vil få tilbud om bedriftsintern opplæring, ifølge Støre. Investeringer i fangst og lagring av CO2 skal dessuten fremskyndes.

Dagbladet får bekreftet at opposisjonen har forhandlet fram rundt 1 milliard kroner ekstra til norske studenter. Pengene skal deles ut som stipend, etter hva Dagbladet forstår.

Ifølge NRK er ikke alle detaljer i kompensasjonsordningen til koronarammede bedrifter klar. Stortinget lar trolig regjeringen utarbeide detaljene med LO, NHO og Virke før den får sin endelige form.

(©NTB)

Flere nyheter: