reklame for Sheiken Bowling
Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Enighet om budsjettet i Karmøy

Flertallspartiene (Ap, FrP, KrF, Sp, V) i Karmøy har i dag blitt enige om budsjett for Karmøy kommune i 2021. Det blir ingen økning i eiendomsskatten og driften av Håvik skole opprettholdes.

Av Egil M Solberg | 20.11.2020 14:05:58

Politikk: Prioriteringene i budsjettet vil bli lagt frem i formannskapsmøtet den 30.november, men allerede nå ønsker partiene å legge frem noen detaljer.

Opprettholder driften av Håvik skole

– Vi velger å opprettholde driften ved Håvik skole. Skolen har mange gode kvaliteter som vi ønsker å ta vare på. Vi opplever en skole med et godt læringsmiljø, med dedikerte lærere og høy trivsel både blant elever og lærere, sier Rune Midtun (FrP) til Radio Haugaland.

Håvik skole og tilhørende idrettshall er sammen med barnehagen hjertet i en
levende bygd. Barnehage og skole er viktige faktor for attraktivitet og med vår prioritering legger vi til rette for utvikling og vekst i bygda, heter det i en pressemelding.

– Vi velger også å styrke arbeidet med psykisk helse blant ungdom ved å øke resursene til sosialpedagogisk rådgiving og helsesykepleier ved våre ungdomsskoler, sier Midtun.

Ingen øke i eiendomsskatten

Sett i lys av den situasjonen landet vår er inne i med Covid-19 vil det være uheldig å legge ytterligere belastning på våre innbyggere kommende år, mener koalisjonen på Karmøy.

– Stadig flere av våre innbyggere lever med en usikker arbeidssituasjon og trenger mer enn noen gang forutsigbarhet rundt sine utgifter. Derfor velger vi å
ikke øke eiendomsskatten i 2021, sier FrP-politikeren.

Pressemeldingen er signert Svanhild Irene Lygre Andersen (Ap), Rune Midtun (FrP), Tor Asle Grønningen (Sp), Asbjørn Eik-Nes (V) og Alf Magne Grindhaug (KrF).

Flere nyheter: