Menu
F.v. Jonas Gahr Støre (Ap), Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Audun Lysbakken (SV) vil sammen med Frp gi mer til landets pensjonister. Foto: Marit Hommedal / NTB

Enighet om å gi 650 millioner kroner mer til pensjonistene i trygdeoppgjøret

Ap, Sp, SV og Frp går inn for å øke den løpende alderspensjonen med 3,83 prosent. Det er 0,25 prosentpoeng mer enn regjeringen la opp til.

Av NTB | 17.06.2021 10:07:39

Politikk: Det er den såkalte «firerbanden» bestående av Ap, Sp, SV og Frp som er blitt enige om dette.

Ap-leder Jonas Gahr Støre, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken holdt pressemøte om trygdeoppgjøret klokka 9.45.

Økningen i pensjoner var en viktig del av forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett mellom Frp og regjeringspartiene, sier Frps Jon Georg Dale til NTB.

– Dette var en klar forutsetning da vi inngikk avtalen om revidert, sier han.

Allerede da arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) la fram regjeringens tilbud til pensjonistene i mai, var det klart at han trolig kom til å gå på en pensjonssmell i Stortinget.

Regjeringens tilbud var på 3,58 prosent økning av den løpende alderspensjonen. Det er 0,25 prosentpoeng lavere enn kravet fra Pensjonistforbundet, LO og de andre organisasjonene i oppgjøret, som på forhånd hadde krevd en årsvekst på 3,83 prosent i alderspensjonene.

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet ga alle uttrykk for at de støttet kravet fra organisasjonene.

Flere nyheter: