Menu
Englands landslagssjef Sarina Wiegman på arenaen i Brighton der laget mandag spiller mot Norge i fotball-EM. Foto: Terje Pedersen / NTB

Englands trener glad Hegerberg er tilbake – forundret over Sjögren

Englands landslagssjef Sarina Wiegman uttrykte forundring over at Martin Sjögren hadde sagt at hennes lag har presset på seg i mandagens EM-kamp.

Av NTB | 11.07.2022 00:23:36

Sport: – Sa han hvorfor? Norge må også vinne om de vil ende på topp i gruppa, sa hun under søndagens Uefa-pressekonferanse på kamparenaen.

– Vi vil vinne, og de vil vinne. Om de vil være underdog så er det greit. Jeg synes de har et sterkt lag.

Hun trakk spesielt fram Ada Hegerbergs comeback som positivt for Norge.

– Vi har analysert dem, selvsagt, og de er gode. At Hegerberg er tilbake er bra for dem og bra for fotballen, men vi tenker også at de har noen svakheter, som vi skal prøve å utnytte, sa hun.

Wiegman svarte bestemt nei på spørsmål om hun egentlig hadde håpet at Hegerberg ikke skulle gjøre landslagscomeback før EM.

– Jeg håper absolutt at spillere på det nivået skal være med. Vi vil ha alle de beste med i turneringer, for det er en glede å se dem spille.

– Norge har vært et topplag over flere tiår. I øyeblikket har de et godt lag med en tydelig måte å spille på, med noen styrker og også noen svakheter. Jeg tror og håper at det blir en mer åpen kamp enn den mot Østerrike, for Norge er flinkere til å angripe, og det ønsker også vi å gjøre, sa hun.

For Norges del benyttet bare spillerne Sjögren tok med seg til pressekonferanse, Maria Thorisdottir og Celin Bizet Ildhusøy, anledningen til å kjenne på gresset og titte på tribunene der det mandag blir fullt trøkk.

Wiegman kunne fortelle at alle i troppen er tilgjengelige mot Norge, bortsett fra koronasmittede Lotte Wubben-Moy.

Wiegman førte Nederland til EM-gull i 2017 etter 1-0-seier over Norge i åpningskampen. Nå leder hun en ny vertsnasjon i EM, og Norge er igjen motstander i gruppespillet. Hun har ingen tro på at det skal bli som da hun for snaut 13 måneder siden førte Nederland til en knusende 7-0-seier over et norsk lag som manglet mange av sine viktigste spillere.

Wiegman hadde med seg midtstopper Millie Bright til pressekonferansen, og hun tok også med seg resten av troppen for å kjenne på kamparenaen selv om treningen var gjennomført på lagets treningsbane tidligere søndag.

(©NTB)