Menu
England-spillerne må spille en hjemmekamp på Wembley uten tilskuere. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

England straffes for finalebråket i EM – får tilskuernekt og kraftig bot

Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

Av NTB | 18.10.2021 17:07:35

Sport: Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det betyr at laget spiller for tomme Wembley-tribuner i nasjonsligaen i juni neste år. Englands siste hjemmekamp i VM-kvalifiseringen mot Albania 12. november blir ikke berørt siden den er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Blant annet brøt mange uten billett seg inn på tribunene.

Uefas disiplinærkomité peker på flere forhold som bidro til å fastsette botens størrelse. I tillegg til manglende orden på og utenfor stadion får FA også svi for tilfeller av banestorming, kasting av gjenstander ut på banen og bråk under avspilling av nasjonalsang.

Italia slo England etter straffesparkkonkurranse og ble europamester.

(©NTB)

Flere nyheter: