reklame for Sheiken Bowling
Menu
Englands kaptein Harry Kane iført Fifas kapteinsbind under kampen VM-kampen mot Iran. Foto: Martin Meissner NTB / AP

England med solid 6-2 seier i VM-starten mot Iran

England var minst ett nummer for store da Iran ble kjørt over med 6-2 i lagenes første VM-kamp i gruppe B. Gareth Southgates mannskap fikk en forrykende start.

Av NTB | 21.11.2022 16:16:56

Sport: Mål fra Jude Bellingham, Bukayo Saka og Raheem Sterling før pause gjorde at Southgates mannskap kunne senke skuldrene og kontrollere inn en solid og ikke minst forventet seier over Iran.

Saka økte til 4-0 etter en drøy time på et langskudd. Iran reduserte ved Mehdi Taremi. Innbytter Marcus Rashford satte 5-1 etter 72 minutter, mens Jack Grealish økte til 6-1 helt mot slutten av kampen.

Ti minutter på overtid fikk Iran tildelt et straffespark, som Mehdi Taremi satte til venstre for Jordan Pickford.

Kampen ble spilt på Khalifa stadion i Al Rayyan.

Før kampen det var mye spenning i om kaptein Harry Kane ville stille med det mye omtalte OneLove-kapteinsbindet i regnbuens farger.

Det ble derimot ikke noe av etter at sju av VM-nasjonene England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits gikk ut med en felles uttalelse om at de droppet å bruke kapteinsbindet under fotball-VM i frykt for sportslige konsekvenser.

Engelskmennene var blitt enig om å knele foran kampen. Knelingen er en markering for de svartes rettigheter. Iranerne på sin side markere sin stille protest mot iranske myndigheter med å ikke synge med under avspillingen av nasjonalsangen foran kampen.

(©NTB)