reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ingrid Syrstad Engen og Wolfsburg tok seg onsdag til finale i den tyske fotballcupen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Engen og Minde klar for cupfinale i Tyskland

Ingrid Syrstad Engen og Kristine Minde hjalp Wolfsburg til 5-0-seier over Arminia Bielefeld i semifinalen i den tyske cupen onsdag.

Av NTB | 10.06.2020 15:49:36

Sport: Wolfsburg var klar favoritt foran kampen mot Arminia Bielefeld, som var sist i 2. Bundesliga da den serien ble avbrutt for godt i begynnelsen av mars. Selv er Wolfsburg suverent lederlag i toppdivisjonen.

Gjestene tok da også ledelsen etter et kvarters spill. Pernille Harder scoret på straffe etter at Svenja Huth ble felt inne i 16-meteren.

2-0 kom på langskudd fra Pia-Sophie Wolter etter 37 minutter, og Wolfsburg kunne ta pause med en komfortabel ledelse.

– Vi innledet kampen svakt, men fikk bedre og bedre grep etter hvert, og da kom også sjansene. Vi burde ha ledet mer ved pause, sa Wolfsburg-trener Stephan Lerch til klubbens nettsted.

Engen spilte 73 minutter på sentral midtbane, mens Minde ble byttet inn for Huth etter 61 minutter. Minde er klar for Rosenborg fra 1. august og kan rekke å få med seg et nytt cupgull først. Wolfsburg har vunnet cupen fem år på rad, og Minde har vært delaktig i de to siste titlene.

Engen kom til klubben før denne sesongen og jager sine første titler i Tyskland.

– Stadion i Köln begynner å føles litt som vår egen stue, og vi er glade for å være i cupfinale for sjette år på rad, sa Lerch.

Ramona Petzelberger, Jana Feldkamp og Lea Schüller scoret for Essen da Leverkusen ble slått 3-1.

Kampen ble langt på vei punktert da Cláudia Neto gjorde 3-0 noen minutter etter sidebytte. Neto scoret igjen til 4-0 etter 80 minutter, mens Sara Gunnarsdottir, som ble byttet inn for Engen, la på til 5-0 på pasning fra Neto like før slutt.

Motstander i cupfinalen 4. juli blir Essen, som er nummer fem i Bundesliga. Finalen spilles som vanlig i Köln.

(©NTB)

Flere nyheter: