Menu
Det har stormet rundt Liverpool og andre Premier League-klubber den siste tiden. Foto: Peter Byrne/PA via AP / NTB

Engelske storklubber kan bli straffet etter superliga-kaoset

De seks engelske storklubbene som var del av Super League-planene risikerer straff i hjemlandet til tross for at de har trukket seg fra prosjektet.

Av NTB | 21.04.2021 15:49:11

Sport: Brightons administrerende direktør Paul Barber har bedt om at det iverksettes «passende tiltak» mot klubbene som var involvert i de havarerte superliga-planene.

Ifølge det britiske nyhetsbyrået PAs kilder skal ikke Premier League-ledelsen ha endret sitt standpunkt siden den sendte ut en pressemelding tirsdag. Da var fortsatt «de seks store» i Premier League del av superliga-prosjektet.

«Premier League vurderer alle tilgjengelige grep for å forhindre dette i å utvikle seg, så vel som å holde disse klubbene ansvarlige i henhold til våre regler», het det i meldingen.

Seksjon L9 i den engelske ligaens håndbok fastslår at medlemsklubber ikke skal delta eller spille kamper i andre turneringer uten på forhånd å ha skriftlig samtykke fra ligaens styre.

Uttalelsen fra Premier League-ledelsen tirsdag ble gitt i kjølvannet av et ekstraordinært krisemøte. Der deltok de 14 klubbene som ikke var del av superliga-planene.

Tirsdag kveld og natt til onsdag trakk Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham og Liverpool seg på rekke og rad fra omstridte Super League.

(©NTB)

Flere nyheter: