reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rick Parry (th), lederen i den engelske ligaforeningen (EFL), har avvist en økonomisk hjelpepakke fra Premier League. Foto: Keystone / Martial Trezzini / AP /NTB

Engelske klubber sier nei hjelpepakke fra Premier League

De engelske fotballklubbene under Premier League-nivå mener hjelpepakken på over 600 millioner kroner ikke er tilstrekkelig.

Av NTB | 16.10.2020 08:53:09

Sport: De har derfor avslått den økonomiske redningspakken som er tilbudt fra de 20 Premier League-klubbene.

Det er noen betingelser i avtalen som har fått den engelske ligaforeningen (EFL) til å sei nei. EFL representerer klubbene i de tre ligaene, mesterskapsserien, 1. og 2. divisjon.

Pakken på 50 millioner pund var ment til klubbene i 1. og 2. divisjon, men ikke til klubbene i mesterskapsserien. EFL krever at hjelpepakken skal tilfalle alle de tre seriene.

– Behovet for fortsatt samarbeid blant alle medlemmer har vært avgjørende i forhandlingene på tvers av alle tre seriene. Derfor er det bred enig om at alle hjelpepakkene skal leve opp til kravene fra alle 72 klubbene før den kan vurderes, skriver EFL i en uttalelse.

Tilbudet fra Premier League var en blanding av forskjellige tilskudd og rentefrie lån. Pakken var ment å hjelpe økonomisk hardt presse klubber, som blant annet lider under manglende billettinntekter på grunn av koronakrisen.

(©NTB)

Flere nyheter: