Menu
Fotballen har stoppet opp i England på grunn av koronaviruset. Nå har Football League vedtatt en støttepakke på 635 millioner kroner får å hjelpe klubbene på de tre nivåene under Premier League å overleve krisen. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix

Engelsk liga med støttepakke til klubbene, vil fullføre sesongen

Englands Football League har vedtatt en støttepakke på 50 millioner pund (635 millioner kroner) til klubbene for å hjelpe dem å overleve koronaviruskrisen.

Av NTB | 18.03.2020 22:32:01

Sport: Engelsk profesjonell fotball ble forrige uke stoppet i et forsøk på å bremse spredningen av viruset. Det ble åpnet for å starte igjen i begynnelsen av april, men det kommer neppe til å skje. Nå sliter mange klubber tungt, og EFL prøver å hjelpe dem.

– Selv om det ikke finnes en enkel løsning, har vi fått på plass tiltak for å hjelpe klubbenes likviditet med en pakke på 50 millioner pund, opplyste EFL i en pressemelding etter et styremøte.

Klubbene i de tre divisjonene under Premier League er svært avhengige av kampinntekter, og flere kan nå få problemer med å opprettholde driften.

EFL-styret gjorde det klart at man er fast bestemt på å fullføre sesongen.

– Vårt første mål er å sørge for at sesongen fullføres på en vellykket måte, avhengig av det overordnede målet om å beskytte liv og helse.

Premier League skal avholde et møte torsdag der planene for fullføring av sesongen skal diskuteres.

I Skottland, der fotballen er satt på vent inntil videre, er spillere og andre ansatte i eliteserielaget Hearts blitt bedt om å godta 50 prosents lønnskutt.

– Vi gjør det for å slippe å gå til permitteringer. De som ikke føler de er i stand til å akseptere lønnskutt vil bli tilbudt fristillelse fra kontraktene, sier klubbeier Ann Budge.

(©NTB)

Flere nyheter: