Menu
Liverpool-stjernen Mohamed Salah (t.h.) og Arsenal-angriper Pierre-Emerick Aubameyang kneler for å markere Black Lives Matter-bevegelsen før avspark nylig. Foto: Catherine Ivill / AP / NTB

Engelsk fotball markerer kampen mot netthets – boikotter sosiale medier i tre dager

Premier League og resten av engelsk fotball setter all aktivitet i sosiale medier på pause neste helg. Det blir gjort for å ta avstand fra hatefulle meldinger.

Av NTB | 24.04.2021 23:34:15

Økonomi og næringsliv: Det kommer fram i en felles uttalelse fra blant annet Premier League, Englands fotballforbund (FA), ligaforeningen EFL og kvinnenes superliga. En rekke andre aktører er også med på boikotten, deriblant organisasjonen Kick It Out.

I praksis vil det si at de profesjonelle aktørene i engelsk fotball lar være å bruke Facebook, Twitter og Instagram fra klokken 15 britisk tid fredag 30. april til 23.59 mandag 3. mai.

Den siste tiden har det vært en stor debatt i Fotball-England om hva som skal til for å få bukt med rasistiske og andre hatefulle ytringer på nettet. En rekke spillere opplever stadig å bli hetset. Mange mener selskapene bak de store sosiale mediene ikke gjør nok.

(©NTB)

Flere nyheter: