Menu
Hollywood-skuespilleren Matthew McConaughey holdt tirsdag et følelsesladd innlegg med krav om strengere våpenlover da han besøkte Det hvite hus. Med seg hadde han blant annet et bilde av ti år gamle Alithia Ramirez, et av de 19 barna som ble drepte i en skolemassakre i Uvalde i Texas 24. mai. Foto: AP / NTB

Engasjert McConaughey vil ha strengere våpenlover

Skuespilleren Matthew McConaughey holdt et følelsesladd innlegg med krav om strengere våpenlover da han besøkte Det hvite hus tirsdag.

Av NTB | 08.06.2022 00:15:55

Sosiale forhold: Den 52 år gamle Oscar-vinneren hadde først et møte med president Joe Biden og medlemmer av Kongressen, før han engasjert entret talerstolen foran pressekorpset i Det hvite hus.

– Vi har nå en mulighet som vi ikke har hatt før, et vindu der det ser ut som om det endelig kan bli endringer, virkelige endringer, sa han.

McConaughey besøkte nylig Uvalde i Texas og familiene til noen av ofrene for skolemassakren der 19 småbarn og to lærere ble drept. Skuespilleren er selv fra byen.

McConaugheys ektefelle Camila Alves var også med i Det hvite hus og viste fram et par grønne Converse-sko som hadde tilhørt et annet offer for massakren, Maite Yuleana Rodriguez.

– Grønne Converse-sko med et hjerte på den høyre tåen. Dette er de samme skoene som ble funnet på føttene hennes, og som viste seg å være det eneste sikre beviset som kunne identifisere henne etter skytingen, fortalte McConaughey.

– Hva syns dere om det, sa han og dundret neven i presserommets talerstol.

– Vi trøstet så mange, og vet dere hva de alle sammen sa? Vi ønsker trygge skoler og vi ønsker våpenlover som ikke gjør det så lett for dårlige folk å få tak i disse fordømte våpnene, sa han.

– Vi må investere i psykisk helse, vi trenger tryggere skoler, vil må gjenopprette de amerikanske verdiene våre og vi trenger ansvarlige våpeneiere. Vi trenger grundigere bakgrunnssjekk for de som vil kjøpe våpen, og vi må heve aldersgrensen for å kjøpe AR-15-rifler til 21 år, fortsatte McConaughey.

Med seg hadde han blant annet en fargerik tegning som et av ofrene hadde laget, ti år gamle Alithia Ramirez. Hun drømte ifølge familien om en dag å gå på kunstskole i Paris.

Skuespilleren fortalte deretter om de sterke møtene han hadde hatt med noen av foreldrene til barna som ble drept i Uvalde.

(©NTB)

Flere nyheter: