Menu
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) informerte om de nye reglene på en pressekonferanse sist fredag. Foto: Berit Roald / NTB

Endringene i reglene om karantenehotell utsatt til 19. mars

De nye reglene om plikt til opphold på karantenehotell etter unødvendige fritidsreiser til utlandet trer i kraft først natt til fredag.

Av NTB | 16.03.2021 20:53:12

Medisin og helse: Reglene, som regjeringen informerte om på en pressekonferanse sist fredag, skulle opprinnelig vært innført natt til onsdag.

De innebærer at personer bosatt i Norge, som hittil har hatt et generelt unntak fra plikten til opphold på karantenehotell etter utenlandsreiser, vil måtte oppholde seg på karantenehotell inntil de har fått negativt resultat på koronatest avlagt tidligst på dag tre etter innreise.

Det er unntak for arbeidsreiser og andre reiser som anses som nødvendige av sterke velferdshensyn, som å være sammen med mindreårige barn, fødselen til eget barn, besøke døende eller alvorlig syke i nær familie og deltakelse i begravelsen til et nært familiemedlem.

Årsaken til at endringene i regelverket utsettes, er hensynet til personer som er bosatt i Norge som nå befinner seg i utlandet, og som har behov for informasjon om de nye reglene før de returnerer til Norge, heter det i en pressemelding fra Justisdepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: