reklame for smiaa
Menu
Haugesunderen Endre Espedal har trent triatlon aktivt siden han var 14 år gammel. FOTO: Privat

Endre Espedal vant idrettsstipend

Årets idrettsstipend i Haugesund i 2020 går til jernmannen Endre Espedal (22).

Av Egil M Solberg | 16.12.2020 15:44:42

Idrett: Haugesunderen har trent triatlon aktivt siden han var 14 år gammel. Interessen vokste for alvor da Ironman-general Ivar Jakobsen satte Haugesund på kartet med Ironman 70.3 for første gang i 2012.

Et utvalg bestående av ordfører, idrettssjef, leder av utvalg for Kultur, idrett og frivillighet og leder av Haugesund idrettsråd har besluttet å tildele idrettsstipend i 2020 til Endre Espedal.

Stipendet er på kr. 50.000,-

Bakgrunnen for tildelingen er Endre sine sterke prestasjoner i inneværende år, med blant annet to kongepokaler og gode plasseringer i flere world-cup konkurranser.

Han er fortsatt en ung og ambisiøs utøver i en idrett som krever enorm treningsinnsats og dedikasjon over lang tid for å nå toppen.

Årets sesong har vært ekstra krevende med tanke på å skaffe til veie sponsorer og andre økonomiske bidrag. Vi vet at satsingen er økonomisk krevende innenfor denne idretten og at utøvere på Endre sitt nivå trenger økonomisk støtte for å nå gjennom helt til toppen.

Utvalget skriver i en pressemelding at de håper at dette stipendet kan være et viktig bidrag til at Endre kan videreutvikle seg som utøver og fortsette å ta nye steg mot toppen i triatlonsporten.

Flere nyheter: