reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Odds Mushaga Bakenga jubler for mål mot Stabæk søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Endelig for Bakenga: Odd slo Stabæk og får terningkast sju av sjefen

Mushaga Bakenga headet formlaget Odd til 1-0-seier borte over Stabæk i Eliteserien. Samtidig stilnet han kritikken for uteblitte scoringer.

Av NTB | 09.08.2020 20:32:56

Sport: Bakenga ble hentet inn som en mulig erstatter for Torgeir Børven (solgt til Rosenborg) tidligere i sommer, men målene lot vente på seg i en måneds tid.

Søndag kom omslaget for spissen.

– Jeg synes vi gjennomfører en veldig voksen bortekamp. Jeg synes vi løser oppgaven til terningkast sju. Mushaga fikk en velfortjent scoring. Nå kan han senke skuldrene litt, sa Odd-trener Jan Frode Nornes til Eurosport.

Odd var klart friskest og farligst i 1.-omgangen. Bakenga hadde den beste sjansen noen minutter før pause. Han sto helt umarkert på fem-seks meter, men headingen var svak og sendte ballen godt utenfor.

– Jeg ble satt helt ut av spill da en Stabæk-spiller var borti ballen, sa Bakenga til TV Norge da han i pausen forklarte bommen.

Tidlig i kampen bommet Joshua Kitolano da han fikk stå alene i en bra posisjon.

Bakenga visket så bort minnene av missen før pause etter 69 minutter. Da stusset han en Espen Ruud-corner videre med hodet, og ballen gikk inn via den bakre stolpen.

Odd startet sesongen med to tap. På de åtte siste kampene er det bare blitt ett tap (Sarpsborg 08 borte). I denne rekken er det også seks seirer på de sju siste.

Odd vant fullt fortjent. Stabæk hadde trøbbel med å komme opp med farligheter.

Skien-laget fører an på tredjeplass blant lagene som har sett Bodø/Glimt og Molde stikke unna i toppen.

Stabæk fortsetter serien med bortekamp mot Viking søndag. Etter det venter Brann (h) og Rosenborg (b).

Odd får besøk av Kristiansund i neste runde. Så følger kamper mot Molde (b) og Mjøndalen (h).

Stabæk skapte ikke mye som fikk pulsen i været hos fansen. Vertene hadde ikke avslutning på mål i 1.-omgangen. Litt inn i andre omgang traff Emil Bohinen i overkant av tverrliggeren med et frispark.

– Odd er det laget sammen med Bodø/Glimt som kanskje har imponert meg mest i år, sa tidligere Brann-trener Lars Arne Nilsen i Eurosport-studioet.

(©NTB)

Flere nyheter: