Menu
Flere og flere blant Johnsons rekker går av fra stillingene sine. Arkivfoto: Matt Dunham / AP / NTB

Enda flere forlater Johnson

Ytterligere to konservative politikere melder at de ikke lenger å jobbe under Storbritannias statsminister Boris Johnson. Til sammen har 48 personer gått av.

Av NTB | 07.07.2022 08:31:11

Politikk: Torsdag morgen er det statssekretær for Nord-Irland Brandon Lewis og statssekretær i finansdepartementet Helen Whately som melder at de går av fra sine stillinger.

Lewis har tidligere vært flittig til å ta Johnson i forsvar, men skriver i oppsigelsesbrevet sitt at han ikke lenger ser at viktige verdier som ærlighet, integritet og gjensidig respekt blir opprettholdt i regjeringen.

– En avgjørelse om å gå av er aldri lett å ta, spesielt ikke på et så kritisk tidspunkt for Nord-Irland, skriver han.

Grunnen mange av dem oppgir er at de ikke lenger har tillit til statsministeren, særlig i kjølvannet av Chris Pincher-skandalen. Han ble nylig suspendert fra Det konservative partiet ha blitt anklaget for å ha tafset på to menn i fylla.

Tapet av Lewis blir trolig hardt for Johnson. Han har vært viktig i forbindelsene med den siste tidens vanskeligheter rundt Nord Irland-protokollen, skriver Sky News.

– Du kan bare si unnskyld og gå videre et visst antall ganger. Nå går det ikke lenger, skriver hun.

Onsdag sa Johnson at han ikke vil gå av som statsminister, selv om flere av hans egne regjeringskollegaer har bedt ham om det.

De to er de siste i en lang rekke av personer i og rundt Johnsons regjeringsapparat som har varslet sin avgang de siste dagene. Ifølge Sky er det nå 48 som har trukket seg.

Wheatley skriver på sin side at selv om hun har argumentert for at Johnson burde holde fast ved jobben tidligere, kan hun ikke lenger fortsette med det.

(©NTB)

Flere nyheter: