Menu
Innsatsleder Bjørn Christian Willersrud sier at personen som ble funnet død sent søndag ettermiddag, ble funnet etter godt samarbeid mellom politiets etterretning, politiets hunder og usar-mannskaper. Foto: Terje Pedersen / NTB

Enda en person funnet død i skredet i Gjerdrum

En sjuende person ble funnet død i skredet i Gjerdrum søndag ettermiddag. Redningsmannskapene fortsetter søket etter overlevende utover kvelden og natta.

Av NTB | 03.01.2021 20:08:27

Ulykker og naturkatastrofer: Personen ble funnet klokken 17.27 søndag.

– Personen ble bekreftet død på stedet. Vedkommende ble funnet etter godt samarbeid mellom politiets etterretning, politiets hunder og usar-mannskaper, sa politiets innsatsleder Bjørn Christian Willersrud på en pressebrifing i 19-tiden søndag.

Han forteller at den siste omkomne ble funnet et godt stykke inne i skredet, og at det ikke er lang avstand mellom noen av funnene.

Totalt er nå sju personer bekreftet omkommet etter leirskredet på Ask i Gjerdrum. Den første personen, 31 år gamle Eirik Grønolen, ble funnet fredag. Lørdag ble tre nye funn gjort, mens det siste funnet var det tredje søndag.

– Det er meget krevende å jobbe i rasområdet. Vi er fortsatt i et aktivt søk etter overlevende og fortsetter å søke utover kvelden og natta, sa Willersrud.

– Vi planlegger for å ha samme trykk framover og har planlagt fram til mandag kveld i første omgang, sa innsatsleder Gøran Syversen i brannvesenet.

På en pressebrifing i 16-tiden opplyste politiets innsatsleder at redningsmannskapene har flyttet seg lenger nord i skredet.

– Det er vanskelig å bevege seg. Vi må lage veier der vi skal bevege oss, sa han på pressebrifingen

– Vi legger veier der hundeekvipasjene markerer og søker mot bygningsmasser og der det kan være hulrom, forklarte Myhrer.

Han fortalte at de fortløpende vurderer sikkerheten i gropen.

– Vi har tett dialog med geoteknikere og geologer. En av de fire sikkerhetsansvarlige der nede er en geolog, sa Myhrer.

Tre personer har fortsatt status som savnet etter leirskredet som gikk i Gjerdrum natt til 30. desember.

En av bakkemannskapene, Inge Myhrer, fagansvarlig for urbant søk og redning (usar) og leder for redningsgruppa i Nedre Romerike brannvesen, fortalte om krevende leteforhold.

Flere nyheter: