reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Innsatsleder Bjørn Christian Willersrud sier at personen som ble funnet død sent søndag ettermiddag, ble funnet etter godt samarbeid mellom politiets etterretning, politiets hunder og usar-mannskaper. Foto: Terje Pedersen / NTB

Enda en person funnet død i skredet i Gjerdrum

En sjuende person ble funnet død i skredet i Gjerdrum søndag ettermiddag. Redningsmannskapene fortsetter søket etter overlevende utover kvelden og natta.

Av NTB | 03.01.2021 20:08:27

Ulykker og naturkatastrofer: Personen ble funnet klokken 17.27 søndag.

– Personen ble bekreftet død på stedet. Vedkommende ble funnet etter godt samarbeid mellom politiets etterretning, politiets hunder og usar-mannskaper, sa politiets innsatsleder Bjørn Christian Willersrud på en pressebrifing i 19-tiden søndag.

Han forteller at den siste omkomne ble funnet et godt stykke inne i skredet, og at det ikke er lang avstand mellom noen av funnene.

Totalt er nå sju personer bekreftet omkommet etter leirskredet på Ask i Gjerdrum. Den første personen, 31 år gamle Eirik Grønolen, ble funnet fredag. Lørdag ble tre nye funn gjort, mens det siste funnet var det tredje søndag.

– Det er meget krevende å jobbe i rasområdet. Vi er fortsatt i et aktivt søk etter overlevende og fortsetter å søke utover kvelden og natta, sa Willersrud.

– Vi planlegger for å ha samme trykk framover og har planlagt fram til mandag kveld i første omgang, sa innsatsleder Gøran Syversen i brannvesenet.

På en pressebrifing i 16-tiden opplyste politiets innsatsleder at redningsmannskapene har flyttet seg lenger nord i skredet.

– Det er vanskelig å bevege seg. Vi må lage veier der vi skal bevege oss, sa han på pressebrifingen

– Vi legger veier der hundeekvipasjene markerer og søker mot bygningsmasser og der det kan være hulrom, forklarte Myhrer.

Han fortalte at de fortløpende vurderer sikkerheten i gropen.

– Vi har tett dialog med geoteknikere og geologer. En av de fire sikkerhetsansvarlige der nede er en geolog, sa Myhrer.

Tre personer har fortsatt status som savnet etter leirskredet som gikk i Gjerdrum natt til 30. desember.

En av bakkemannskapene, Inge Myhrer, fagansvarlig for urbant søk og redning (usar) og leder for redningsgruppa i Nedre Romerike brannvesen, fortalte om krevende leteforhold.

Flere nyheter: