Menu
Øyeavdelingen ved Ullevål sykehus er denne uken stengt for alt annet enn øyeblikkelig hjelp. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

En tredel av de ansatte ved øyeavdelingen på Ullevål i korona-karantene

110 av 311 ansatte er nå i karantene og avdelingen avlyser nå alt bortsett fra øyeblikkelig hjelp.

Av NTB | 02.03.2020 20:46:24

Medisin og helse: Bare de aller viktigste oppdragene prioriteres, opplyser medievakt Hedda Holth ved Oslo universitetssykehus.

Mandag kveld har fem ansatte ved øyeavdelingen testet positivt for koronasmitte og 43 ansatte har tatt en test med negativt resultat.

– Ut over det tester vi dem det er grunn til å teste, for eksempel folk med luftveissymptomer, sier Holth til NTB.

– Dette er en utfordrende situasjon for pasienter og ansatte ved øyeavdelingen, sier administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth på sykehusets nettsider.

– I denne uka planlegger vi kun å utføre øyeblikkelig hjelp og utvalgte prosedyrer i samarbeid med faglederne ved avdelingen, for å sikre at pasienter ikke får prognosetap i form av tapt eller redusert synsevne, sier Bjørnbeth.

Alle pasienter som har vært ved enheten der de fem smittede ansatte arbeider, er blitt kontaktet gjennom helgen med råd om karantene, opplyser sykehuset. Ingen av de andre som var pasienter ved øyeavdelingen i forrige uke trenger nå å ta særskilte forholdsregler. De vil likevel bli kontaktet i løpet av de nærmeste dagene.

(©NTB)

Flere nyheter: