Menu
Teis Qvale er smittevernlege i Haugesund kommune. Han oppfordrer folk til å komme seg ut i frisk luft. FOTO: NTB / Scanpix

– Kom deg ut i det fine været

- Frisk luft og fysisk aktivitet kan være med og bidra til at du får et bedre immunforsvar. Da er du bedre rustet om du først skulle bli syk, sier smittevernlege Teis Qvale.

Av Egil M Solberg | 22.03.2020 07:53:09

Koronakrisen: Smittevernlegen i Haugesund advarer mot «brakkesyka».

– Jo bedre allmenntilstand man har, jo bedre er man rustet.  Vi ser at det er de med nedsatt immunforsvar og dårlig helse som rammes hardest, sier Qvale.

Både søvn, trivsel og sunn mat er gunstig, men smittevernlegen mener det uansett vil være viktig å bevege seg og helst komme seg ut i frisk luft.

– Jeg vil slå et slag for å komme seg ut og få litt frisk luft. Risikoen for å bli smittet er lav når man er ute i frisk luft, så lenge man holder avstand til andre, sier legen.

Han understreker at god helse ikke erstatter reglene om god håndhygiene og dette med å holde avstand – noe som er avgjørende for å stanse smittespredning.

– Det er veldig positivt for immunforsvaret å være ute. Når mann får sol på seg produserer kroppen D-vitamin, og melatonin som gjør at du sover bedre. Fysisk aktivitet gjør også at kroppen produserer endorfiner som gjør at du føler deg mer vell, sier Qvale.

Hør intervjuet på vår Podcast

Flere nyheter: