Menu
En person er død etter en voldshendelse i Hov i Søndre Land fredag kveld. En person er pågrepet og siktet i saken. Foto: Kristin Stavik Moshagen / Oppland Arbeiderblad / NTB scanpix

Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land

En person mistet livet etter en voldshendelse på en institusjon i Hov i Søndre Land fredag kveld. En person er pågrepet og siktet i saken.

Av NTB | 18.01.2020 06:24:47

Kriminalitet og rettsvesen: Voldshendelsen skjedde på Hov Nordre, som er en institusjon for pasienter med rus- og psykiatrilidelser, skriver Oppland Arbeiderblad.

Politiet er foreløpig svært ordknappe om saken og vil ikke si hva personen er siktet for.

Ingen ansatte i den døgnbemannede boligen kom til skade i hendelsen, bekrefter politiet overfor avisen.

Nødetatene ble varslet klokken 21.24 fredag kveld.

Svarstad ønsker ikke å si om flere er pågrepet i løpet av natten.

Til NRK opplyser politiet at de har kontroll på alle som var til stede.

Politiet har etterforsket saken gjennom natten.

– Arbeidet pågår fortsatt. Det jobbes med å sikre spor og vitner blir avhørt, sier oppdragsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Oppland Arbeiderblad ved 6-tiden lørdag morgen.

Boligprosjektet Hov Nordre ble opprettet i 2010 og var opprinnelig et samarbeid mellom Søndre Land, Nordre Land og Sykehuset innlandets avdeling for sikkerhetspsykiatri, skriver Oppland Arbeiderblad.

Det var ifølge politiet flere personer til stede da voldshandlingene skjedde.

Politiet sier i en pressemelding natt til lørdag at det har satt i gang en bred etterforskning. De opplyser videre at den avdødes nærmeste pårørende er varslet.

Flere nyheter: