Menu
Johannes Høsflot Klæbo spurtslo de to russerne i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En samtale med pappa endret alt for Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo slåss mot to sterkere russere i Tour de Ski, men vil ikke snakke om kampen som skal utkjempes opp alpinbakken Alpe Cermis.

Av NTB | 03.01.2020 17:54:45

Sport: Der Klæbo var skuffet og nedbrutt etter de to dagene i Toblach på hver sin side av årsskiftet tidligere i touren, er det en helt annen utgave som har vist seg fram i Val di Fiemme.

Skiftet skjedde torsdag. Klæbo var i svært godt lune etter sin seier på 15-kilometeren i klassisk på Tour de Skis 5. etappe.

– Fra 2. januar 2020 var jeg en ny mann. Jeg kan ikke bruke energi på å tenke på det. Jeg har lagt det bak meg, og jeg skal ha fokus på det som ligger foran meg. Det lyktes jeg godt med i dag, sa Klæbo.

Han har 18 sekunder opp til ledende Aleksandr Bolsjunov i sammendraget. Tre sekunder bak ligger Sergej Ustjugov.

Det kan se enda bedre ut for Klæbo etter lørdagens sprint, men han vil overhodet ikke snakke om det har kommet en snikende følelse av at han kan slå dem likevel.

– Etter noen samtaler med fader’n så har vi klart å snu det igjen. Vi er mer positive og i bedre humør nå. Det er godt å ta med seg.

– Hva snakket dere om?

– Vi diskuterer hva vi har gjort riktig og hva vi har gjort feil. Vi må finne ut om det er noe som kan endres på.

Tankegangen måtte endres. Klæbo måtte slutte å se så mørkt på situasjonen. Kanskje hjalp det på humøret at også morfar Kåre Høsflot har sluttet seg til teamet i Val di Fiemme. Pappa Haakon har vært med fra starten i Lenzerheide 4. juledag.

– Er det slik at det begynner å snike seg inn en følelse av at du kan ta disse russerne?

– Det har jeg ikke tenkt på. Det er kjipt å si det, men jeg prøver å ikke noe på det.

En rekke varianter av spørsmålet ovenfor ble kastet fram på pressekonferansen etter løpet, men Klæbo parerte dem alle med glimt i øyet og et lurt smil om munnen.

Allerede klokka 09.00 lørdag er det prologstart på den klassiske sprinten. Det er Tour de Skis 6. etappe.

– Jeg må se lørdagens sprint som et helt vanlig skirenn, mente Klæbo, som seiret i Tour de Skis 100. etappe.

Sjur Røthe er nummer fire i sammendraget før sprinten. Han selv avviser at han har noen mulighet til å ta steget opp på pallen i sammendraget.

Men Røthe var raskest opp alpinbakken i 2019, og selv om han nok taper et minutt under lørdagens sprint, kan fort vossingen komme til å overraske.

For bare to dager siden avviste Klæbo den tanken helt.

– Jeg hadde en kjempedag i dag. Jeg kan ikke gå rundt å gnage på det som skjedde i Toblach. Jeg er nødt til å løfte hodet og se framover. Nå får jeg en ny mulighet i morgen, og det er ikke lenge til vi skal i ilden igjen. Jeg skal gjøre det jeg må for å gå et godt skirenn i morgen, sa Klæbo.

(©NTB)

Flere nyheter: