Menu
Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN kutter renta, Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix

En rekke banker kutter renta

Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN er blant dem som kutter renta på boliglånet, og gjør det enklere å få avdragsfrihet.

Av NTB | 16.03.2020 14:32:09

Fritid: Nordea senker rentene på boliglån for samtlige kunder med 0,5 prosentpoeng, mens renta for innskudd senkes med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Norges Bank har kunngjort et ekstraordinært rentekutt, og vi er i en ekstraordinær situasjon. Vi har besluttet at vi senker våre renter i lys av dette, sier leder for personmarkedet John Sætre i Nordea Norge.

De nye rentesatsene for eksisterende lån og innskudd gjelder fra 29. april.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng.

– I tillegg gjør vi det enklere for dem som har boliglån, å søke om avdragsfrihet, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

DNB besluttet fredag å senke boliglånsrenta med inntil 0,35 prosent og å gjøre det lettere for kunder å få avdragsfrie lån.

Bankenes rentekutt kommer etter at Norges Bank fredag kuttet styringsrenta med 0,5 prosentpoeng.

Danske Bank kutter boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

(©NTB)

Flere nyheter: