Menu
Politiet på Smestad i Oslo der de etterforsker et mistenkelig dødsfall. Én person er siktet for grov kroppsskade i saken. Foto: Torstein Bøe / NTB

Én person siktet for grov kroppsskade etter dødsfall på Smestad

Én person er siktet for grov kroppsskade etter et mistenkelig dødsfall på Smestad i Oslo søndag morgen.

Av NTB | 31.10.2021 15:07:28

Kriminalitet og rettsvesen: Vedkommende blir avhørt i løpet av dagen, opplyser kriminalvaktleder Mona Nordby i Oslo politidistrikt.

Den avdøde ble funnet utendørs i et boligområdet, like utenfor hjemmet sitt på Smestad.

– Avdøde er identifisert, men pårørende er ikke varslet ennå, sier Nordby til NTB. Politiet er derfor tilbakeholdne med å opplyse om kjønn og alder på avdøde.

Politiet vil ikke si noe nærmere om hvem som varslet AMK, ei heller kjønn eller alder på personen som er pågrepet. De vil heller ikke si noe om den siktede og den avdøde kjente hverandre.

– Vi har etterforsket bredt, men håper vi kan lande saken litt i løpet av dagen, sier Nordby. Hun bekrefter at politiet ikke nå leter etter andre personer i forbindelse med saken.

Krimvaktsjefen kan ikke si om det har vært vitner til det som har skjedd, men sier politiet har snakket med flere personer i løpet av dagen.

– Vi har snakket med flere som vi betegner som vitner, og vi har hatt rundspørring i området, sier Nordby.

– De tekniske undersøkelsene handler om å gå gjennom video, gjøre undersøkelser på åstedet og på avdøde, sier hun.

Omstendighetene rundt dødsfallet er fortsatt uklare. Politiet ble varslet om hendelsen av Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK-sentralen) like etter klokka 6 søndag morgen.

Kriminalteknikere jobbet fortsatt på stedet søndag ettermiddag. Eiendommen er avsperret, og det er satt opp presenning utenfor der kriminalteknikerne arbeider. Nordby tror de vil gjøre seg ferdig i løpet av ettermiddag/kvelden.

(©NTB)

Flere nyheter: