Menu
Store politistyrker jakter på en eller flere gjerningsmenn etter skytingen der to personer ble drept på åpen gate i Halle i Tyskland onsdag. Foto: AP / NTB scanpix

Én person pågrepet etter skyting ved tysk synagoge

En person er pågrepet etter synagogeskytingen i Halle i Tyskland, opplyser politiet. Minst to personer ble drept, og flere er såret i skytingen.

Av NTB | 09.10.2019 15:06:58

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge Bild ble det åpnet ild nær en synagoge i Paulusviertel-distriktet i Halle onsdag, og det ble også kastet en håndgranat inn på den jødiske kirkegården i nærheten.

Det skal ha vært minst to gjerningsmenn, som ifølge politiet flyktet fra stedet i en bil. Tyske medier meldte først at bilen kjørt sørover i retning Leipzig.

Like før klokka 14 opplyste politiet på Twitter at én person var pågrepet, men det er ikke kjent hvor eller hvordan pågripelsen fant sted.

Store politistyrker jakter ifølge radiostasjonen MDR på en eller flere andre gjerningsmenn.

En talskvinne for politiet opplyser at det også er avfyrt skudd i Landsberg, rundt 15 kilometer øst for Halle, men ytterligere detaljer er ikke kjent.

Politiet i Halle har sperret av flere områder i byen, og sentralbanestasjonen er stengt. Innbyggerne ble først oppfordret til å holde seg innendørs, og politiet oppfordrer fortsatt folk til å være på vakt.

Ifølge Bild aksjonerte politiet onsdag mot høyreekstremister i flere tyske delstater, blant annet mot en adresse i Mansfeld-Südharz vest for Halle. Det foreligger imidlertid ikke opplysninger om en eventuell sammenheng.

– Vi har hittil ingen beviser for at skytingen i Halle er relatert til dette, sier en talsmann for tysk politi til Bild.

Halle ligger rundt 40 kilometer nordvest for Leipzig og er med sine rundt 240.000 innbyggere den største byen i delstaten Sachsen-Anhalt.

En overvåkingsvideo viser at en grå bil stanser midt i gaten før en mann stiger ut og avfyrer fire skudd med det som ser ut til å være en hagle. Mannen er iført grønne militærlignende klær og hjelm.

Det er fortsatt ikke bekreftet om angrepet var rettet mot synagogen i Paulusviertel-distriktet, eller om det skjedde i nærheten. Jødene feirer onsdag jom kippur, sin årlige forsoningsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: