Menu
Politiet har startet etterforskning av en knivstikking på et asylmottak på Skreia på Østre Toten tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB

En person pågrepet etter knivstikking på asylmottak på Skreia – uvisst skadeomfang

Politiet har startet etterforskning av en knivstikking på et asylmottak på Skreia på Østre Toten. Skadeomfanget er ukjent og en person er pågrepet.

Av NTB | 08.03.2022 19:44:39

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om saken klokka 15.48 tirsdag. I en pressemelding tirsdag kveld skriver politiet at en person er brakt til sykehus med uavklart skadeomfang.

– Vi vet ikke hendelsesforløpet eller bakgrunnen til knivstikkingen ennå, og hvilken relasjon de to partene har. Vi kan heller ikke bekrefte om personene er beboere ved asylmottaket, sier politiadvokat Nina Østvold Helmersen til NTB tirsdag kveld.

Klokken 16.45 meldte politiet at de hadde pågrepet en person. I pressemeldingen skriver de at personen foreløpig ikke har blitt avhørt:

– Politiet vil avhøre den pågrepne så snart det lar seg gjøre.

Politiet sier også at det ikke noe på dette tidspunktet som tilsier at det skal være flere gjerningspersoner. De har foreløpig ikke gjort beslag i gjenstander som kan knyttes til hendelsen.

– Politiet er fortsatt på stedet og vil gjøre kriminaltekniske undersøkelser utover kvelden. Vi vil også bli gjort søk i området etter gjenstander som kan knyttes til hendelsen. Det vil også bli foretatt avhør for å få mer klarhet i hva som har skjedd, sier Helmersen til NTB.

Kommunalt kriseteam er varslet for å ta hånd om beboerne på mottaket.

Ifølge Oppland Arbeiderblad ble det observert flere utrykningskjøretøy langs fylkesvei 33 fra Gjøvik i retning Toten.

Flere nyheter: