reklame for Sheiken Bowling
Menu
Bussen etter kollisjonen med en personbil ved Hafslo. Foto: Christian Blom / NTB

En person omkom i kollisjon mellom personbil og buss i Luster

En person mistet livet i en kollisjon mellom en buss og en personbil på fylkesvei 55 i Luster i Sogn. Totalt tolv personer var involvert.

Av NTB | 20.10.2020 14:53:10

Ulykker og naturkatastrofer: Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 9.44 tirsdag. Vest politidistrikt meldte på Twitter om et kaotisk skadested kort tid etter ulykken.

Én person omkom i ulykken, opplyser politiet. De pårørende er varslet.

– Det foretas undersøkelser for å kunne si mer om hendelsesforløpet og årsaken til ulykken, opplyser politiet.

Kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal i Tide bekrefter overfor Bergens Tidende at det er en av deres busser som var involvert i ulykken. Hun opplyser at selskapet har satt krisestab og jobber med å få oversikt over hendelsen.

– Bussen var i rute fra Fortun på vei mot Sogndal, og det var passasjerer om bord. Vårt fokus nå er å håndtere hendelsen og følge opp alle de involverte parter. Sjåføren fremstår som fysisk uskadd, og får nødvendig kriseoppfølging, sier kommunikasjonsdirektøren til avisa.

Det var tirsdag formiddag snøføre på ulykkesstedet. På ettermiddagen var fortsatt politiet på ulykkesstedet sammen med representanter fra ulykkesgruppen til Statens vegvesen.

Etter ulykken ble det meldt om to alvorlig skadde, og at flere av busspassasjerene hadde fått mindre skader. Totalt tolv personer var involvert i ulykken, der det senere ble klart at en av de hardt skadde omkom.

(©NTB)

Flere nyheter: