Menu
Et helikopter fløy torsdag kveld inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia i Porsgrunn i Telemark. Det var kraftig regnvær da ulykken skjedde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

En person mistet livet i helikopterulykke i Telemark

Piloten omkom da et helikopter torsdag kveld fløy inn i en høyspentlinje og styrtet ved Lannerheia i Porsgrunn i Telemark.

Av NTB | 18.06.2021 00:23:03

Økonomi og næringsliv: Det var kraftig regnvær da ulykken skjedde. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.56. Halvannen time senere bekrefter politiet at én person omkom i ulykken.

– Vi sikrer området og venter på Havarikommisjonen og krimteknikere som skal undersøke åstedet. Pårørende er ikke varslet, sier politiet i en Twitter-melding vel 20 minutter etter midnatt natt til fredag.

Nødetatene var framme på ulykkesstedet ved 23.30-tiden. Ifølge politiet blir E18 stengt framover siden ulykkesstedet ligger helt inntil veien.

Telemarksavisa skriver at helikoptervraket ligger rett ved veibanen, rundt to kilometer nord for Telemarksporten.

Vakthavende redningsleder Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge bekreftet overfor NTB rett før midnatt natt til fredag at opplysninger de har fått tilsier at det kun var én person i helikopteret.

– Vi koordinerer redningsarbeidet, men politiet har ansvaret for pressehåndteringen i denne saken, sier hun.

Vegtrafikksentralen opplyser torsdag kveld at en høyspentledning ligger over to veier, E18 og fylkesvei 3260. Det er lange køer i begge retninger ved ulykkesstedet, men veien vil etter alt å dømme bli stengt lenge. Bilister blir bedt om å kjøre om via fylkesvei 32, Skien, Siljan og Larvik.

Flere nyheter: